Hack-a-GM

Játékosok, akik nem hasonlítanak egymásra

2019. december 31. - Agárdi László Lehel

Az NBA mellett a másik szenvedélyem a mozizás. Közel azonos intenzitással követem a filmvilágot, mint a kosárlabdát, sőt, hasonló gyakorisággal írok cikkeket filmekről is. (Ezt a mondatot nem úgy képzeltem el, hogy reklámozzam magamat, de ha már így alakult, akkor a figyelmetekbe ajánlom a Kult blogot.) Mivel Szilveszter napján szokás vicces dolgokkal foglalkozni, ezért úgy döntöttem, hogy összekötöm a két kedvenc témámat. Ehhez kölcsönvettem a nagyszerű Hetedik sor közepe ötletét, akik tavaly decemberben olyan színészeket tettek egymás mellé, akik nem hasonlítanak egymásra. Megvizsgáltam, hogy vannak-e olyan játékosok az NBA-ben, akik ugyanígy nem hasonlítanak egymásra. Dobpergés: vannak!

Eddy Curry és Steph Curry

2curry.jpg

A két Curry között nem kell magyarázni a különbséget: Eddy-t az újoncszerződése után masszívan kitömték, míg Steph örülhetett annak, hogy a Warriors 4 évre le merte kötni a sérülései ellenére is. Azóta mindenki tudja, hogy kiből lett a nagyobb játékos.

Bol Bol és Giannis Antetokounmpo

bolgiannis.jpg

A regnáló MVP és a Denver újonca még abban sem hasonlít egymásra, hogy eddig mennyi nehézséget okozott a nevük kimondása és leírása az NBA szerelmeseinek. Ennek az egyetlen oka az lehet, hogy a kis Bol (micsoda képzavar...) még nem mutatkozott be a nagyok között, míg török riválisa már igen.

Nick Collison és Darren Collison

2collison.jpg

Sokakat meglephet ez az információ, de a két Collison nem áll egymással rokonságban. Egy ideig népszerű volt az a pletyka, hogy ők valójában ikertestvérek, s ha az egyikük sérült, akkor a másik beugrik helyette, de ezt azóta az ikerszakértő Marcus Morris is cáfolta. Ha közelebbről is megnézzük őket, akkor jól látható a különbség: Nick magasabb.

LeBron James és Tacko Fall 

tacko.jpg

LeBron a közelmúltban azzal került a hírekbe, hogy le akarja védetni az NBA újoncának a nevét. Először azt gondolhattuk, hogy az ugyanolyannak tűnő arcszőrzet miatt keresett jogi megoldást James, de a szabadalmi hivatal megállapította, hogy ebben sem hasonlít egymásra a két játékos. 

Vince Carter és Ja Morant

vincemorant.jpg

Carter át tud ugrani tisztességesen egy 7 láb magas franciát úgy, hogy annak zsákolás legyen a vége, míg Morant csak álmodik erről. Mondjuk Kevin Love nem az a tipikus, ijedős francia, aki meglepettségében úgy összehúzza magát, mint Fredrick Weiss. 

Kawhi Leonard és James Harden

leonardharden.jpg

Közismert, hogy Leonard mennyire szórakoztató figura, ő a két lábon járó fun guy, Hardenről viszont már nem mondható ez el. A bácsikája múltkor azt nyilatkozta, hogy ő csak a szakállás vicceket szereti. Hiszünk neki, úgyhogy nekik is itt a helyük az egymásra nem hasonlító játékosok listáján.

Nikola Jokic és Luka Doncic

jokicdoncic.jpg

A bosnyák center és a montenegrói irányító egyaránt a volt Szovjetunió területéről származik, ráadásul mindketten kiválóan látnak a pályán. Egy valamiben különböznek egymástól, és ez a testzsírszázalék. Doncic esetében kicsit magas, míg Jokicnál nagyon. 

Josh Jackson és Dwight Howard

jacksonhoward.jpg

Az egyikük 2019-ben hasznos, védekezésben hajtós és szorgalmas játékos, míg a másik talán végleg kihullott a ligából. Ki gondolta volna, hogy a sok gyerektartás fizetése ilyen jó hatással lehet Howard pályafutására? Én biztos nem...

Andre Drummond és Ben Simmons

drummondsimmons.jpg

Drummond rádobja a triplát, pedig sokak szerint nem kellene így tennie. Simmons nem dobja rá a hármast, pedig a többség szerint szükség lenne erre. Az új-zélandi védelmére legyen mondva: idén már van sikeres kísérlete. Ebben sem hasonlít a Detroit centerére.

Trae Young és Mo Bamba

trebamba.jpg

Young neve nem jellemzi megfelelően a pályán mutatott teljesítményét, bár az Atlanta idén elég tré. Vele szemben az Orlando centerének benne van az útlevelelében is az, hogy néha milyen tekintettel néz el egy-egy védekezést. Szerencséjére a Magic többi játékosa ritkán bambul el hátul.

 

Földrajzi adatok forrása: Kyrie Irving

Képek forrása: internet

A bejegyzés trackback címe:

https://hack-a-gm.blog.hu/api/trackback/id/tr7415366908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása